INFORMATII UTILE:

Cum funcţionează un împrumut prin amanetare?

Împrumuturile prin amanetare sunt o modalitate rapidă, uşoară, sigura si reglementata de lege de a împrumuta bani, garantand imprumutul cu un obiect pe care il detineti.

Cu ce pot garanta imprumutul?

Grupul As Bijou, cel mai tare amanet, primeste ca si garantie:

· Aur (indiferent de starea acestuia) – întreg sau rupturi, valoarea lui fiind stabilita în functie de gramaj, puritate, gradul de uzura. Carataje acceptate: 8k, 9k, 10k, 12k, 14k, 18k, 22k, 24k;

· Argint – 925 (indiferent de starea acestuia) – întreg sau rupturi, valoarea lui fiind stabilita în functie de gramaj, gradul de uzura;

· Platina indiferent de starea acesteia). Caratajul cel mai des intalnit este acela de 950.

· Electronice (laptopuri, telefoane, tablete, televizoare LCD/LED/PLASMA, aparate foto semiprofesionale si profesionale, sisteme audio profesionale Home Cinema, monitoare, console jocuri PS3/PS4/XBOX/WII) – noi sau cu un grad de uzura normal;

· Ceasuri de lux

· Electrocasnice (noi)

· Alte obiecte

Pot vinde obiectul, daca nu vreau sa il las in amanet?

Daca stiti sigur ca nu va veti intoarce dupa obiectul dumneavoastra, puteti incheia un contract pe un termen scurt.

Cat dureaza un contract de amanet?

Durata unui contract de amanet variaza in functie de obiectul pe care il aduceti drept garantie a imprumutului, dupa cum urmeaza:

· aur: de la 30 zile (standard)– 60 zile (la cerere)

· argint, electronice, autoturisme etc: 10 zile (standard) – 30 zile (la cerere).

Contractele de amanet sunt insotite de o perioada de gratie care variaza in functie de obiect si pentru care nu exista comision de penalizare. Contractele de amanet pot fi prelungite nelimitat. Un contract poate fi achitat si in rate, comisionul recalculandu-se la zi.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru incheierea unui contract de amanet?

Pentru a putea incheia un contract de amanet trebuie sa aveti peste 18 ani si sa aveti un act de identitate valabil (B.I., C.I. sau pasaport).

Ce este o prelungire?

Dacă nu puteţi achita împrumutul în totalitate la data scadenţei sale, puteţi face o prelungire a acestuia. Durata prelungirii este egala cu durata contractului initial si se bucura de aceleasi drepturi ca si contractul. Puteti face cate prelungiri doriti, sau puteti trimite pe oricine sa le faca in numele dumneavoastra.

Ce se intampla cu valoarea comisionului daca ma intorc inaintea expirarii contractului de amanet?

Daca va intoarceti mai devreme de expirarea contractului si doriti sa reintrati in posesia obiectului, comisionul va fi recalculat la zi.

Cum se face evaluarea produselor?

Pretul metalelor pretioase se bazează pe cotatiile burselor internationale. Obiectele (telefoane, electronice, electrocasnice, autoturisme etc) se evalueaza tinand cont de pretul lor de piata si de gradul de uzura a acestora. Pretul se stabileste de comun acord.

In ce conditii obiectul poate fi restituit proprietarului de drept?

Contractul de amanet se inchide dupa achitarea integrala a sumei imprumutate si a comisionului aferent perioadei. El poate fi semnat de titular (cel pe numele caruia s-a facut contractul) sau de catre persoana imputernicita, desemnata de acesta si autentificata prin semnatura.

Ce siguranta si protectie au obiectele lasate de mine ca si gaj?

Obiectele lasate drept garantie la contractul de imprumut sunt pastrate in conditii de maxima siguranta, absolut nimeni neavand acces la ele pana in momentul expirarii contractului si a perioadelor de gratie. Metalele pretioase sunt pastrate in seif-uri omologate, iar obiectele sunt puse in huse speciale, singurul moment in care se face testarea lor fiind acela in care sunt verificate proprietatile si performantele tehnice, actiune la care sunteti prezent.

Datele furnizate despre mine vor fi in siguranta?

Grupul As Bijou asigura confidentialitatea si protectia datelor cu caracter personal.

DIVERSE:

· Cu cat veniti mai des, veti avea un comision mai mic sau vi se va face o evaluare preferentiala.

· Comisioane mici, sume mari, mai multe zile de gratie, comision preferential, oferte personalizate